• 新闻与通告
  • 校友园地
  • 文学系>>师资力量
    张献民
    2013-12-19 09:42:48 点击量:

献民

北京影学院教授

出演影《巫山云雨》、《》、《土》。

《一个人的影像》、《看不的影像》。

2005年成立影弟工作室合制作片《街口》、《糖》、《》、《金碧煌》、《孩子》、《大》、《青年》、《盒》、《老》、《老狗》等片《花雪月》短片集《停》、《青国青城》。

2010年创办画天青年电影扶持计划,每年支持三-四个项目。

任香港、台北、釜山、云之南、中国片交流周、广州片大会、、克莱蒙朗、西安、首Ebs、鹿特丹、凤凰纪录片等节或大赛评委,任片基金委。

在国内独立影巡展、中国独立影像年度展等。在巴西、意大利、国、奥地利等国展映中国独立影。

2011年联合创办“齐放”和“艺术中心放映联盟”。

20122013年任壹基金公益映像节评委会主席。

ZHANG Xian Min

Professor in Beijing Film Academy

Actor in Rain clouds over Wushan, Summer Palace, Raised from dust

Writer of books as All about DV, Invisible Images

Founder of Indie Workshop in 2005, producer or co-producer of feature movies as Crossroads, Candy, Birds Island, Fujian Blue, Big Fog, Youth, The kid, UBU, Wind/flower/snow/moon, Old Donkey, Old Dog, collections of shorts Short Stays and SEE Green Spirit.

Founder of Heaven Pictures Indie Cinema Fund in 2010

Juror in film festivals in Hong-Kong, Taipei, Pusan, Yunfest, CDFF, Guangzhou Doc, Fipa, Clermont-Ferrand, Cindi, Ebs, Xi’an, Iffr Netpak, Phoenix doc and Asian Network of Documentary. Organizer of CIFF (China Independent Film Festival). Organizer of Chinese indie cinema events in Brasil, Italy, South Korea and Austria.

Co-founder of Isaas (Indie screening alliance of art space) and Qifang Cinephile Collective in 2011

President of jury of One foundation video festival